Egy napelem rendszer előnyei 2019-ben

Napelem rendszer telepítésén gondolkodik? A napelemes marketing már valószínűleg Önt is elérte, lehet, hogy be is kopogtatott Önhöz egy lelkes tanácsadó, mint ahogy az is elképzelhető, hogy barátai és ismerősei számos érvet hoztak fel mellette, vagy éppen ellene. Annak érdekében, hogy az otthona és a családja számára a legjobb döntést hozza meg, ismernie kell a napelemek konkrét előnyeit, vagyis kihámozni a valóságot abból a hatalmas információhalmazból, ami a médiában kering.

Mit lehet nyerni egy napelem rendszerrel ma, 2019-ben?

A napelem rendszer az utóbbi évtizedek forradalmian új megoldása az energiatermelésre. Társasházak és családi házak tulajdonosai használhatják, akik ezeket az előnyöket fogják élvezni:

1. Drasztikusan csökkenti, vagy akár teljesen kiiktatja a villanyszámlát

A napelemes rendszernek ez a legfontosabb előnye. Egyértelmű, hogy amennyiben napenergiát használ elektromos áram termelésére, akkor kevésbé támaszkodik a villamosáram-szolgáltatókra, és csökkenti vagy megszünteti a villanyszámláját. Ráadásul nem 1-2 évre szóló megtakarításról van szó, hiszen a rendszer évtizedeken át fogja termeli az áramot. Ezt is vegye bele a számításokba akkor, amikor a befektetés megtérülését számolja.

2. Növeli az ingatlan értékét

Rengeteg ember érdeklődik a napelem rendszerek iránt, az ingatlan energiafüggetlensége nagyon vonzó opció sokak számára. Ha esetleg pár év múlva elköltözne, a napelembe fektetett pénzt visszanyeri az ingatlan értékesítésekor, hiszen az árba bele fog számítani a napelemes rendszer is, az ingyen energia lehetősége is.

3. Többé nem kell aggódva figyelnie az emelkedő villamosenergia-árakat

A villamos energia ára évről évre nő. Ez ellen nem tehetünk semmit, még a szolgáltató váltása sem jelent megnyugtató megoldást. Míg a villamos energia ára továbbra is növekvő tendenciát mutat, addig a napenergia teljesen ingyenes. A nap mindig sütni fog. Az energia előállításának autonómiáját élvezheti, ami igen lényeges szempont.

4. Csökkenti az ökológiai lábnyomot

A napenergia tiszta, megújuló energia, ami segítségünkre lehet abban, hogy csökkentsük a széndioxid-kibocsátást és a környezetre gyakorolt hatásainkat. A hagyományos fosszilis tüzelőanyagokkal ellentétben a napenergia felhasználásával közvetlenül nem juttatunk szennyező anyagokat a légtérbe és a vízbe, sőt még a nukleáris energiával összehasonlítva is a napelem a környezetbarátabb megoldás.

Komoly előnyre tehet szert, ha egy napelem rendszer mellett dönt. Kérje személyes tanácsadás szolgáltatásunkat, hogy számszerűsítsük az előnyeit>>

Comments are closed.