Ezekre figyeljen az inverter árak mellett a napelem rendszer telepítésénél!

Első lépésként ne az inverter árakat böngéssze!

Amikor eldönti, hogy napelem rendszerrel kívánja megoldani áramellátásának egy részét, vagy egészét, nyilvánvalóan igyekszik pénztárcája méretének megfelelő, a befektetés megtérülésének szempontjából optimális döntést hozni. Azonban ezt mindenképpen célszerű, ha megelőzi egy szakértővel való konzultálás. Ne az inverter ár döntsön Ön helyett.

Találja meg a tökéletes helyét

A napelem inverterek elhelyezését is jó, ha még a megvásárlás előtt megtervezi, nehogy utólag kerüljön kellemetlen helyzetbe, amikor már nincs nagy változtatási lehetősége. A túl magas hőmérséklet nem tesz jót az élettartamának és le is állhat a szerkezet túlmelegedés miatt. Zárt, poros helyiség, illetve a padlás nem ajánlott az elhelyezésére. Hozzáférhetőség szempontjából is előnyösebb, ha könnyen megközelíthető helyre teszi, hiszen a karbantartási munkálatok miatt sem biztos, hogy a szűk, eldugott részeken ideális helyen lesz.

Biztosítsa be magát

A napelemes rendszer telepítése önmagában sem jelent kis kiadást a családnak, azonban az inverter árán nem érdemes spórolni. A napelemes rendszerben ugyanis ez a legérzékenyebb készülék, és ami a legkönnyebben mehet tönkre. Alap esetben jár néhány év garancia az inverterre, azonban célszerű lehet, ha hosszabb távon bebiztosítja magát és 10 év körüli jótállást választ, akár némi felár ellenében. Ennél többet nem érdemes, mert a technológiai fejlődés addigra fejlettebb készülékek megjelenését hozza magával, így inkább ezekből célszerű majd vásárolni a régi helyett.

Nem gyerekjáték – bízza a szakemberre

Ne kísérletezzen, inkább bízza szakemberre napelem rendszere tervezését és kivitelezését. beleértve az inverter kiválasztását.

A napelem rendszer hosszabb távú befektetésként kezelendő, és nem érdemes kockáztatni egy rosszul kiválasztott készülék miatt a maximális teljesítmény elmaradását. A megfelelő szakképesítéssel rendelkező szakemberek biztonságos működést garantálva üzemelik be rendszerét.

Amennyiben elhatározta, hogy napelemes rendszerrel biztosítja energiaellátását, kérem, hogy kérjen bővebb tájékoztatást a honlapon található elérhetőségeinken!

Comments are closed.