Figyelem, hamarosan drágulás és áruhiány léphet fel a napelemes piacon

A pályázatoknak és a zöld energia iránti megnövekedett igényeknek köszönhetően egyre nagyobb a napelemes rendszerek iránti a kereslet hazánkban és Európa többi országában egyaránt. Hamarosan viszont számos ország szembesül az elmúlt 2 év gazdasági eseményei és a COVID-19 járvány miatt kialakult helyzet hátulütőivel.>>>

Figyelem, hamarosan drágulás és áruhiány léphet fel a napelemes piacon

Vége a bőség korának

A napelemes szektorban korábban tapasztalt bőséges áruellátást a kínai piac szinte korlátlan gyártási kapacitása tette lehetővé. A 2020-ban a világot kényszerpihenőre utasító Covid-19 világjárvány azonban szinte minden területen drágulást, kapacitáshiányt, illetve alapanyaghiányt okozott.

Nincs ez másképp a napelemekkel sem. A gyártás akadozik, amit a szállítási fennakadások is tetéznek.

A globális ellátási lánc problémái miatt nagyságrendekkel lassabban jutnak el a termékek a forgalmazókhoz, de ami még nagyobb probléma, hogy az alapanyagok is késve érkeznek a gyártókhoz.

A körforgás tehát rendkívül lelassult, ugyanakkor ma már szinte minden alapanyag többször annyiba kerül, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Mire számíthat Ön a jövőben, ha most nem vág bele és kivár?

A megnövekedett kereslet, a lassabb szállítás és a drasztikusan megugró gyártási idő ellenére a jelenlegi gyártási kapacitás még el tudja látni és ki tudja szolgálni az igényeket. De már csak korlátozott ideig

Az összes nagynevű napelemgyártó hamarosan kénytelen lesz árat emelni, ami elkerülhetetlenül emeli a kivitelezési költségeket is.

Érdemes tehát időben lekötni a napelem pályázatos helyeket, hiszen ezek is korlátozott számban állnak rendelkezésre. 

Cégünk, a tervezéstől az engedélyeztetésen és hitelügyintézésen át a teljes kivitelezésig, mindent egy kézben tart. Ön minél előbb nyújtja be igényét, annál nagyobb esélye van arra, hogy kedvező áron, vagy akár teljesen ingyen, kiváló minőségű napelemekkel korszerűsítse otthonát, illetve a céges napelem pályázat keretében munkahelyét.

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjen konzultációt a napelemes beruházások és energetikai korszerűsítések specialistájától még ma!>>>

Comments are closed.