Miért kellene minél több háztartásba napelem?

A napelem előnyei túlmutatnak azon, hogy egy jól megtervezett és kivitelezett rendszer esetén csökkenhetnek a háztartás energia költségei. Ön ismeri a napelemes rendszerek többi előnyét is? Ismerje meg őket most!

A napelem rendszerek kiaknázható előnyei az Ön számára

Napelem az Ön házának tetején? Miért ne?! Méghozzá akár 10% önerővel, kedvező konstrukcióval, teljes körű engedélyeztetéssel, ügyintézéssel és kivitelezéssel!

Csapjunk is bele és nézzük meg, milyen előnyökkel jár az Ön számára, ha előrelátóan gondolkodik és napelemekkel teszi élhetőbbé otthonát!

1. Akár el is búcsúzhat az áramszámlától

Ha az előzetes számítások pontosak, a felszerelt napelemes rendszer segítségével nem csak az áramszámla végösszegének csökkenését, hanem akár a teljes lenullázását is el lehet érni.

Ahhoz, hogy ez minden körülmények között megbízhatóan teljesüljön, érdemes egy picit túlkalibrálni a rendszert. Azonban nem érdemes átesni a ló túlsó oldalára sem, tehát nincs szükség jóval több napelemre, nagyobb napelem rendszerre.

Ez utóbbinak egyszerű oka van: a megtermelt többletenergia nem raktározódik el a rendszerben és bár ugyan nem is vész el, de a piaci árhoz képest lényegesen olcsóbban vásárolja meg a villamosenergia szolgáltató.

2. Megújuló energia

Amennyiben úgy dönt, hogy napelemeket szeretet háza tetőszerkezetére, a csökkenő közüzemi számlák mellett rendkívül sokat tehet Földünk védelméért és egy élhetőbb világ kialakításáért. A megújuló energiaforrások ugyanis lehetőséget teremtenek arra, hogy tiszta, zöld forrásból fedezzük az energiaszükségletünket. Többek között ezért kellene minél több háztartásnak megújuló energiaforrások felé fordulni.

3. Megnöveli az ingatlan értékét

Megfigyelhető tendencia, hogy folyamatosan nő azoknak a teljes körűen felújított, illetve új építésű ingatlanoknak az aránya, amelyeket már megújuló energiaforrások látnak el a szükséges energiával.

Az értékük lényegesen magasabb, mint a hagyományos energiaforrásokkal felszerelt ingatlanoké. Így tehát egy jó döntéssel akár az Ön otthona is nagyságrendekkel értékesebbé válhat.

Mire kell figyelni a napelem rendszer telepítése előtt?

Egy napelemes rendszer kiépítése még nem jelent garanciát a háztartás villamosenergia költségeinek csökkentésére. Méghozzá azért, mert energetikai szempontból minden épület egyedi.

Ahhoz tehát, hogy a megfelelő kapacitású rendszer épüljön ki a tetőn, olyan kulcsfontosságú adatokra van szükség, mint:

  • a háztartás éves villamosenergia fogyasztása
  • a tető tájolása
  • a tető napelemek fogadására használható felülete

Ezeknek az adatoknak a birtokában a BEKO Energo Kft. szakembereitől testreszabott ajánlatot és komplett pénzügyi finanszírozási tanácsokat kaphat. Mert a jövő építése már elkezdődött és a napelemek az Ön számára is elérhetőek!

Amennyiben napelemekkel szeretné korszerűsíteni otthonát, ne habozzon, kérjen konzultációt a napelemes beruházások specialistájától itt>>>

Comments are closed.