Működnek a napelemek áramszünet alatt?

A napelemek segítségével egy elektromos áram előállítására szolgáló, hosszú távon is fenntartható és akár 0 Ft-os rezsi költséget biztosító rendszert működtethet. De vajon működnek a napelemek áramszünet esetén is? Tudja meg itt!>>>

Működnek a napelemek áramszünet alatt?

Az elektromos hálózatra kötött napelemek előnyei

Hazánkban a napelemek többsége az elektromos hálózathoz csatlakozik. Ennek van előnye és hátránya is. 

A hálózatra kapcsolt rendszerek előnye, hogy a megfelelő kapacitás függvényében, akár teljesen ingyenesen termelnek tiszta energiát. Ugyanakkor lehetőséget biztosítanak arra is, hogy Ön majdnem mindig hozzáférhessen az elektromos áramhoz.

A hálózatra kötött napelemeknek elsősorban a közüzemi szabályoknak kell megfelelniük. De ez egyben azt is jelenti, hogy az érintett ingatlanban nincs áram, amikor a hálózati áramszolgáltatás leáll.

Tehát a gyors válasz arra a kérdésre, hogy működni fognak-e a napelemek, áramszünet alatt: nem. 

Áramszünet esetén ugyanis a napelemek nem tudják ellátni az Ön otthonát vagy munkahelyét árammal. De azért mégis van kivétel.

Az állandó áramellátás nem álom többé

Amennyiben az Ön a napelemek mellé egy hálózattól független inverteres megoldást választ, akkor az érintett ingatlanban akkor is folyamatos lesz az áramellátás, ha a hálózatban éppen áramszünet van. 

Emellett, létezik egy alternatív lehetőség is: amennyiben lemond a hálózatra kapcsolt napelemek előnyeiről és a hálózaton kívüli rendszert választja. Ez esetben akkumulátorok segítségével egy teljesen önellátó rendszerre tehet szert.

Az Ön számára mit jelent a napenergia? Környezetvédelem? Pénzmegtakarítás? Vagy talán az elektromos hálózattól való függetlenségre való igény megtestesítője? Létezik rá megoldás!Napelemes tervei megvalósításához kérjen konzultációt a napelemes beruházások és energetikai korszerűsítések specialistájától még ma!>>>

Comments are closed.