Pályázati lehetőség a kertészeti üzemek korszerűsítésére

Jól tudjuk, hogy egy vállalkozás létrehozásakor és utána is az előre kalkulált bevételi görbe mellett, folyamatos kiadások nehezítik a tulajdonosok életét. Hiszen minden kertészeti üzemben, előbb vagy utóbb a folyamatosan használatos eszközök amortizálódnak, a technológai megoldások évről-évre újulnak, a lehetőségek bővülnek de az újabb beruházásokhoz szánt büdzsé valahogy sosem áll teljes egészében rendelkezésre. Most azonban itt a lehetőség, hogy olyan állami támogatást nyerjen, amely által több álma és terve megvalósulhat!

A kertészeti üzemek korszerűsítésének támogatása már nem csak álom

Ugyanis Magyarország Kormánya, a felhívás feltételeinek megfelelő projekteket, maximum 2 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig, amelyhez a megítélt támogatási összeg maximum 50%-ának megfelelő előleget biztosít.

Milyen céllal lehet megpályázni ezt a támogatást?

1. célterület: Kertészeti termelőt evékenységet szolgáló növényházak építése, korszerűsítése:

  • Új építésű üveg- vagy fóliaborítású növényház létesítése.
  • Meglévő üveg- vagy fóliaborítású növényházak bővítése.
  • Meglévő üveg- vagy fóliaborítású növényházak technológiai korszerűsítése

2. célterület: Kertészeti termelőtevékenységet szolgáló hűtőházak, hűtőtárolók, zöldség- és burgonyatárolók, valamint a betakarítást követő áruvá készítést szolgáló létesítmények létrehozása, korszerűsítése.

(Zöldség és Burgonya tároló csak abban az esetben támogatható, ha a benyújtást megelőző évben kertészeti kultúrákból leglább 25000 STÉ értékkel rendelkezett az ügyfél!)

Mindkét célterületet érintően támogatott továbbá a tevékenységhez kapcsolódó fűtés, hűtés technológia, világítási rendszerek korszerűsítése és a temperált levegőjű manipuláló terek kialakítása. Illetve a megújuló energia források beszerzése.

Az én vállalkozásom megfelel a pályázat követelményeinek?

A Beko Energo KFt. segít Önnek eligazodni a pályázati feltételek útvesztőiben és amennyiben megállapítás után az Ön cége valóban megfelel a követelményeknek, a pályázatírás teljeskörű lebonyolításában is tudunk segíteni.

Kérjen személyre szabott segítséget a Beko Energo csapatától!

A pályázat beadási határidejének első szakasza 2020. október 19. – 2020. november 20. Ne maradjon le róla! Kérjen személyre szabott segítséget>>

Comments are closed.