A Sinclair klímaberendezések típusai

A Sinclair klímaberendezések típusai

A Sinclair (hivatalos oldal) a klímatechnológiák, hőszivattyúk és világítástechnikai berendezések területére specializálódott. 2004-től a Sinclair klíma egyre nagyobb népszerűségre tett szert, 2011-től pedig a hőszivattyúk is egyre inkább előtérbe kerültek. A BEKO Energo Kft.-nél is gyakran használjuk a Sinclair klímaberendezéseket, így most ezekről nyújtunk egy kis információt.

Milyen Sinclair termékek vannak?

A Sinclair termékcsaládot az alábbi területekre oszthatjuk fel:

 • Oldalfali klímakészülékek;
 • Multi Variable sorozat;
 • Tower sorozat;
 • High Power Multi System sorozat;
 • Uni Split sorozat;
 • Nagynyomású csatornás légkondicionáló egységek;
 • Kondenzációs egységek;
 • SDV4/SDV5 kereskedelmi rendszer;
 • Monoblokk egységek;
 • Hőszivattyúk;
 • Chillerek;
 • Fan Coil egységek;
 • Egyéb kiegészítő tartozékok.
Sinclair klíma termékek

Minket jelen esetben a Sinclair klímaberendezések érdekelnek, így azokkal ismerkedünk meg közelebbről is.

Sinclair oldalfali klímakészülékek

Sinclair RAY klíma

A Sinclair klíma egyik alapvető típusa a RAY sorozat, ami anyagilag elfogadható áron kínál magas minőségű klímaberendezéseket. Minimalista méretekkel és tervezéssel rendelkeznek az ide tartozó klímák, amikben van csendes üzemelési mód és a hőmérséklet komfortos szabályozását segítő I FEEL funkció is.

Sinclair RAY klíma

Az újabb RAY egységek pedig a levegő tisztaságát növelő Cold Plasma generátorral (ionizátorral) is rendelkeznek, valamint Wi-Fi tartozékkal és környezetbarát R32 hűtőközeggel.

Sinclair KEYON klíma

A KEYON sorozat szintén letisztult dizájnnal bír, és a csendes üzemelés, valamint az I FEEL funkció is jelen van, csakúgy mint a Sinclair RAY klímák esetében. A Wi-Fi vezérlés természetesen szerepet kapott, a levegő minőségét és tisztaságát növelő Cold Plasma generátor mellett.

Ha SWC-02 oldalfali vezérlőt is hozzáadunk a KEYON egységekhez, akkor be lehet őket építeni Modbus vagy BACnet protokollt használó master egységekbe. Környezetbarát R32 hűtőközeget alkalmaznak, azonban csak letisztult fehér színben érhetők el, viszont a felhasználói funkciók széles skálája kárpótol minket.

Sinclair MARVIN klíma

A MARVIN klímasorozat szintén oldalfali Sinclair klímaegységeket tartalmaz, amelyek A++/A+ energiaosztállyal rendelkeznek, hűtő-fűtőteljesítményük 2,7 kW és 7,3 kW között mozog. I FEEL funkció, Fűtés +8 °C funkció, eltérő ventillátorsebességek, Cold Plasma generátor, Wi-Fi modul, kültéri alvázmelegítés, eltérő színek (tengerészkék, ezüst, pezsgő, fehér) – ezek jellemzik a Sinclair klíma ezen termékeit.

Sinclair SPECTRUM és SPECTRUM PLUS klíma

A SPECTRUM sorozat egyedülálló megjelenésével hívja fel az emberek figyelmét magára. A csendes üzemelés és Wi-Fi modul alapvető funkcióknak számítanak, a környezetbarát R32 hűtőközeggel együtt. A bekapcsolásnál alkalmazhatjuk a Soft Start funkciót, ami így nem terheli meg a hálózatot. A fehér mellett fekete színben is elérhető ez a Sinclair klíma.

Sinclair SPECTRUM PLUS klíma

A SPECTRUM PLUS sorozat minden olyan funkcióval rendelkezik, mint az előbb említett Sinclair SPECTRUM klímák. Kétfokozatú kompresszorral rendelkeznek, ami lehetővé teszi a fűtést még -30°C külső hőmérséklet mellett is.

Sinclair CONSOLE klíma

A CONSOLE sorozat a Sinclair klíma parapet vagy konzolos típusát jelöli, a vékony profiljuk miatt újabb telepítési módokat adnak kezünkbe, hiszen a radiátorokhoz hasonlóan akár a padló felé is szerelhetők közvetlenül. Kétirányú légkimenet jellemzi a split konzolos klímákat, ami alsó légkimenet esetén a padlófűtés érzetét kelti fűtés módban.

Wi-Fi modul, távvezérlő készülék, 7 ventillátorsebesség és a 8 °C-os temperálás funkció szintén alapvető felszereltségnek számítanak.

Sinclair CONSOLE klíma

Sinclair TOWER klíma

A TOWER sorozat klímái olyan nagyobb helyiségek számára készültek, mint az éttermek, irodák, konferenciatermek. Egyedülálló megoldásuknak köszönhetően elegáns a megjelenésük, a frontlap alatt helyezkedik el a LED kijelző és hátulról világítja meg azt. Okostelefonról vagy táblagépről is vezérelhetjük az egységet integrált Wi-Fi modulon keresztül.

Rendelkeznek TURBO funkcióval fűtés és hűtés módban is, elektronikus beállított vízszintes és függőleges terelőlamellákkal, intelligens leolvasztási funkcióval, valamint autodiagnosztikával.

Sinclair TOWER klíma
Képek forrása: Sinclair hivatalos oldala

További Sinclair klíma típusokért érdeklődjön nálunk, vagy tekintse meg fűtő-hűtő berendezéseink kínálatát!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *