Alapvető tudnivalók a Platio napelem térkőről

A folyamatosan megújuló energiaforrásoké a jövő. Így tehát nem meglepő, hogy a napelem rendszerek már ma is kiemelkedő szerepet töltenek be a hosszú távon fenntartható és energiatakarékos környezet kialakításában.

platio-napelemes-terko-kozvilagitasAz elektromos eszközök működtetéséhez, valamint a fűtéshez, hűtéshez és a meleg víz előállításához szükséges elektromos áram részleges vagy teljes kiváltására alkalmas napelem rendszerek telepítése azonban összetett és olykor rendkívül bonyolult feladat. Ezt a problémát kiválóan küszöböli ki a néhány évvel ezelőtt teljes mértékben magyar innovációként világhódító útjára induló Platio napelem térkő.

Ön már ismeri a jövő meghatározó megújuló energiaforrását? Az alapvető információkért olvasson tovább!

Miben más a Platio napelem térkő?

A Platio napelem térkő, ahogyan a nevében is szerepel egy térburkolat. Ezeket a napelemeket tehát nem háztetőkön és nem is napelem farmokon helyezik el. Kifejezetten városi környezetben, közterületeken és magánterületeken (pl. autófeljárókon, teraszokon stb.), a normál térkövek helyett telepíthetőek. Rendkívüli előnyük, hogy egyrészt látványosak, ugyanakkor a megújuló, zöld energia előállítására alkalmasak, plusz terület elfoglalása nélkül.

Fontosabb paraméterek

A sokoldalú, évtizedekig ellenálló és a normál burkolattal megegyező módon használható, illetve tisztítható Platio napelem térkő:

  • folyamatosan több tonnányi műanyag, üveg és egyéb nem lebomló hulladéktól szabadítja meg a bolygónkat, ugyanis ezen hulladékok újrahasznosításával készül
  • nem jelent plusz üvegházhatású terhelést a bolygónk számára

12,5 m2 innovatív burkolat akár egy teljes háztartás energiaellátását is biztosítja.

Egy darab napelem térkő akár 18 tonna terhelést is elbír, ez egy négyzetméterre vetítve: 15,5 t. Akárcsak a hagyományos burkolat, a Platio is 40 cm-es ágyazattal fektethető

A 340 mm széles és 340 mm hosszú, 61 mm magas térkövek súlya 8,5 kg.

Ez talán meglepő, de ez a súly minden egyes darab esetében, az újrahasznosított polimer kompozit anyagra moduláris csatlakozással elhelyezett napelem cellákból és edzett üvegből áll össze. A napelem cellák mérete 156×156 mm.

A térkövek 4-4 db szilícium-nitrid cellát tartalmaznak. Kifejezetten kis feszültséggel működtethetők és teljes biztonságot garantálnak. A teljesítmény ingadozás: +/-3 %.

Az IP68-as szabványnak megfelelő, fekete, kék, bordó és zöld színben elérhető innovatív és esztétikus térburkolat elképesztően könnyen tisztítható, maximálisan karc, ütés-, illetve időjárásálló és tökéletesen csúszásmentes.

Az Ön számára is elérhető a burkolatban rejlő tiszta, megújuló, zöld energia a Platio napelem térkő segítségével. Kérjen konzultációt a napelemes beruházások specialistájától itt>>

Comments are closed.