Innovatív napelemkő burkolat haladó szellemű városoknak

Illyés Miklós tájépítész, Sziszák Imre gépész és Cseh József villamosmérnök hatalmas innovációja a PLATIO napelemkő egyre nagyobb sikereket ér el a nagyvilágban és hazánkban is. Nem csoda, hiszen számtalan előnnyel rendelkezik.

A napelemkő lényege

A klímaváltozás elleni harcban olyan folyamatosan megújuló energiaforrások jelentik a megoldást, mint pl. a napelemek, amelyek begyűjtik a nap energiáját, és amivel aztán számtalan, hagyományosan elektromos árammal működő eszközt képesek ellátni.

Egy magyar tervezőcsapat viszont csavart egyet a napelemek eddig ismert alkalmazási területein és ebből született meg a PLATIO napelemkő.

Ezeket ugyanis nem háztetőkre vagy napelemfarmokra szánják, hanem városokba, méghozzá a normál térkövek helyére. Előnyük, hogy olyan (akár szűk) helyekre is telepíthetőek, ahová más hagyományos napelemes megoldások, már csak a méretükből fakadóan sem.

A szürke térkövek helyett, új és folyamatosan megújuló energiával látják el a városokat, amelyek így az okos és zöld energia megoldások úttörőjévé válhatnak.

A klímaváltozás veszélyei

A tudósok már évtizedekkel ezelőtt is figyelmeztettek minket a klímaváltozás veszélyeire. Mára azonban mindennapossá vált, amitől a szakemberek óva intettek bennünket.

Gondoljunk csak a nemrégiben Ausztráliában pusztító szinte fékezhetetlen tűzvészre, vagy a világ többi táján egyre gyakoribbá váló szökőárakra, hatalmas monszunszerű esőzésekre, pusztító szélviharokra vagy az antarktiszi jég óriási ütemű olvadására.

A klímaváltozás már nem a küszöbön, hanem itt van és tennünk kell ellene, mert különben az emberiség léte kerül veszélybe!

Mit tud nyújtani hosszú távon a PLATIO napelemkő?

A PLATIO napelemkövek eredményesen felhasználhatóak:

  • reklámtáblák önálló áram ellátására
  • utcai ingyenes mobiltelefon-töltőállomás létesítéséhez
  • a közvilágítás áramszolgáltatástól független működtetéséhez

A PLATIO napelemkő kiötlői számos nemzetközi projektben vettek már részt és több mint 14 országban vannak jelen újító találmányukkal, ami ráadásul duplán környezetbarát! Hogy miért? Most jön a lényeg!

A PLATIO napelemkő utolérhetetlen előnyei

Azon túl, hogy megújuló energiaforrással gazdagítja a városokat (Budapestet is több ponton), esztétikus megjelenésű, strapabíró, és ami a legjobb, hogy az eddigi térkövek több 10 tonna műanyag hulladék újrahasznosításával készültek.

További előnyei, hogy:

  • nehezen rongálódnak, ezért évtizedekig ellenállnak a környezet, az emberek és a rendszeres takarítás hatásainak is.
  • nem vesznek el több helyet a mezőgazdasági területektől, tehát nem jelentenek plusz üvegházhatású terhelést
  • kifejezetten sokrétűen felhasználható és drasztikusan csökkentheti a városok elektromos energia felhasználásának mértékét
  • a napelemkövek tökéletesen megfelelnek az Európai Unió 2050-es célkitűzéseinek is, ami a klímaváltozás, a műanyagszennyezés visszaszorítására, valamint a termőföldek rendeltetésszerű használatára irányul.

Amennyiben Ön is napelemek telepítésén gondolkodik, vegye fel a kapcsolatot velünk!

Comments are closed.