Élvezze a szabadságot – szigetüzemű napelemes rendszer

Ha a szándék megvan, a lehetőség viszont nincs

Előfordulhat, hogy hiába szeretne valaki áttérni a napelemes energiaellátásra, de egyszerűen nincs módja rá, hiszen a technológiát nem lehet egyik elektromos szolgáltató hálózatához sem csatlakoztatni. Ez leginkább az árammal ellátni kívánt helyiség vagy épület adottságaiból fakadhat, hiszen egy hétvégi ház, tanya vagy vadászház esetében könnyen lehetséges, hogy egy eldugott, kevésbé kiépített környezetben található. A lakó autók és hajók esetében még egyértelműbb az ilyen típusú elszigeteltség. Ebben az esetben segíthet Önnek egy szigetüzemű napelemes rendszer telepítése.

Mi is ez a szigetüzemű rendszer?

Egy olyan napelemek segítségével működő modern rendszerről van szó, amely képes teljesen önfenntartóként működni, jellemzően akkumulátorokban tárolni a megtermelt elektromos energiát, így biztosítva Önnek független, teljesen ingyenes áramellátást. A napelemek által nyert energiát töltésvezérlő alakítja át és már szabályozottan küldi tovább az akkumulátorokba és a fogyasztókhoz. Lényeges tulajdonsága továbbá, hogy nem engedi lemerülni az aksit, így nem fordulhat elő, hogy áram nélkül marad.

Egyetlen hátrányaként megemlítjük, hogy sajnos a korszerű akkumulátorok egyenlőre nagyon drágák.

A szigetüzemű napelemes rendszer előnyei:

A más néven Off-grid-nak nevezett rendszer számos előnnyel rendelkezik, amelyek a széleskörű felhasználási lehetőségeken kívül anyagi és környezetvédelmi szempontokból is kedvezőnek számít. Íme, néhány a sok közül:

– Ingyenes energiát termel a napfény segítségével

– Mindentől és mindenkitől független

– Nem szükséges használatához semmilyen engedély

– A napelem panelek teljesítménye összeadódik, így nem függ attól, hogy épp melyik mennyit termel

– Hatékony megoldás ott, ahol túl drága a központi villamos hálózathoz való csatlakozás vagy nem is lehetséges

– Éjszaka az akkumulátorok biztosítják az energiát

– A káros anyag kibocsátása a 0-val egyenlő

– Adómentesség

– Működtetése nem igényel különösebb szakismeretet

– Több napelemről is működtethető, amivel nagyobb teljesítményt lehet elérni

Mérje fel igényeit

Amennyiben minőségi alkatrészekből egy jól méretezett rendszert épít, észrevétlenül fogja kiszolgálni szükséges energiaigényét. Fontos, hogy a megfelelő szempontokat figyelembe vegye a tervezéskor, mert csak ebben az esetben lesz maradéktalanul elégedett a szigetüzemű napelemes rendszerével. Kezdetnek érdemes meghatározni, hogy az év melyik időszakában van szüksége a berendezésre, mekkora teljesítmény elengedhetetlen az elektromos eszközeinek, fűtésének zavartalan működtetéséhez és ezt a teljesítményt mennyi ideig kell biztosítani.

Ha Ön is szeretné szigetüzemű napelemes rendszerrel megoldani energiaellátását, akkor forduljon a BEKO Energo Kft-hez bizalommal!

Comments are closed.