Mi az a napelemes tárolórendszer és milyen előnyökkel jár a használata?

A napelemes tárolórendszer Magyarországon még nem terjedt el széles körben, de az elmúlt időszak tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy a világ erősen ebbe az irányba tart, így ez a technológia várhatóan hazánkat is meghódítja. 

Mi az a napelemes tárolórendszer? Milyen előnyei vannak? Vajon Önnek szüksége lehet egy ilyen rendszer kiépítésére? Kiderül a folyatatásból.>>>

Mi az a napelemes tárolórendszer?

Napelemes tárolórendszer: napenergia tárolás saját felhasználásra

A napelemes tárolórendszer a fogyasztói oldalon megtermelt napenergia okos tárolására szolgál. A korábban megjelent, hálózattól független és kifejezetten költséges tároló akkumulátorokkal ellentétben azonban, ez a rendszer költséghatékony alternatívának számít és a hálózatra van kötve.

A tárolórendszer lényege, hogy a megtermelt és azonnal fel nem használt napenergiát nem a villamosenergia-hálózatba táplálja be, hanem a kifejezetten erre a célra kialakított tárolóba vezeti és raktározza el a későbbi felhasználásig. 

Előnye, hogy amennyiben több a felhasznált energia (pl. éjjel), mint a megtermelt mennyiség, akkor a szükséges többletet nem a hálózatból kell vételezni (és megvásárolni), hanem az teljesen ingyen rendelkezésre áll a korábban megtermelt és a napelemes tárolórendszerben tárolt mennyiség eléréséig. 

A napelemes tárolórendszernek számos előnye van;

  • a napelemek által megtermelt és fel nem használt energia tárolása
  • kevésbé függ az ingatlan a hálózati áramtól
  • környezetbarát megoldás
  • segítségével csökkenthető vagy lenullázható a villanyszámla

Kinek éri meg a tárolórendszer telepítés?

Ha Ön szeretné végérvényesen lenullázni az energiaszámlákat, illetve csökkenteni a hálózati áramellátást, akkor érdemes elgondolkodnia egy napelem szakértő által precízen megtervezett, napelemes tárolóval kiegészített napelemes rendszer telepítésén.

Az, hogy mennyi pénzt takaríthat meg, ha napelem rendszerét napelemes tárolóval egészítteti ki, a telepített napelemek számától, a napelemek méretétől is függ. Ha több energiát szeretne megtakarítani, akkor több panelt és akkumulátort kell telepítenie.Szeretne tisztán látni? Egy tapasztalt napenergia-szakember tanácsot adhat a különböző lehetőségekről és költségekről. Kérjen konzultációt a napelemes beruházások és energetikai korszerűsítések specialistájától még ma!>>>

Comments are closed.