Okos és fenntartható városok napelemes térkővel

A magyar Platio cég innovációja a napelemes térkő, ami szinte bárhol elhelyezhető. Ez az innovatív térburkolat a városokat okossá és fenntarthatóvá, az emberek életét pedig könnyebbé teszi. Többre is kíváncsi? Olvasson tovább.>>>

napelemes térkő

Mi az a napelemes térkő?

Az újrahasznosított polimer kompozit anyagra moduláris csatlakozással elhelyezett napelem cellákból és edzett üvegből álló Platio napelemes térkő olyan, mint egy hagyományos térburkolat, ami éppúgy begyűjti a napenergiát, mint a háztetőre szerelt társai.

Több tonnányi műanyag, üveg és egyéb nem lebomló hulladéktól kézül.

12,5 m2 napelemes térburkolat akár egy teljes háztartás energiaellátását is biztosítja.

A telepítéshez nincs szükség masszív tetőszerkezetre. A 340x340x61 mm-es, egyenként 8,5 kg súlyú térkövek ugyanis a hagyományos útburkolat helyett, szinte bármilyen alakzatban és bárhova (pl. a garázs előtti autófeljáróra, teraszra, parkba, vagy akár egy vízparti mólóra, stb.) telepíthetőek.

Az okos városoké a jövő

A fekete, kék, bordó és zöld színben kapható karc, ütés-, illetve időjárásálló panelek csúszásmentesek és IP68-as szabványnak megfelelő besorolást kaptak, tehát tökéletesen víz- és porállóak. 

Mivel csúszásmentesek is, ezért gyalogosan és autóval is nyugodtan áthajthat rajtuk. A napelemes térkő panelek nem áznak be, nem karcolódnak, nem törnek össze még 18 tonnás terhelés alatt sem.

Az egyes darabok úgy illeszkednek egymáshoz, mint a Lego-kockák és a megfelelő számban telepített napelemes térurkolat akár az utcai lámpák vagy jelzőlámpák áramellátásáról is gondoskodhat.

Platio a világ körül

A budapesti emberek „okos padokon” ülve tölthetik okostelefonjaikat vagy táblagépek akkumulátorát.

Svédországban napelemes mólókat telepítettek, hogy a kikötő hajókat a Platio térburkolatok által megtermelt árammal lássák el. 

Kazahsztánban pedig egy bevásárlóközpont napi áramszükségletének nagyobb részét fedezik az összesen 80 m²-nyi szabadtéri felületen lefektetett térkövek.

A Platio térkövek 40 cm-es ágyazattal fektethetőek, a tisztításuk sima vízzel, illetve a hagyományos járdákhoz hasonlóan történik. A termékre 20 év garanciát biztosítunk. 

Kérjen konzultációt a napelemes beruházások és energetikai korszerűsítések specialistájától még ma!>>>

Comments are closed.